Pusu'laMeseleler

Keşfetmek Senin Elinde: AIESEC

Şu anda nasıl hissediyorsunuz? Mutlu mu, üzgün mü, yoksa endişeli mi? Durum güncellemesi: Günümüzde çoğu genç kaygılı hissediyor. Peki, neden kaygılı hissediyor? Çünkü okullarının ne zaman biteceğini, nerede staj yapacaklarını, kendilerini nasıl keşfedeceklerini bilmiyorlar. Bu kaygıların çözüm yolu kendimize daha çok şey katmaktan, daha çok şey öğrenmekten geçiyor. Bunu başarmak için de en önce kendi potansiyelimizi keşfetmemiz gerekiyor. Peki nasıl mı? Şimdi arkanıza yaslanın ve hayal edin.
Tek başınıza dünyayı dolaştığınızı, yeni insanlarla tanıştığınızı, yeni yerler keşfettiğinizi ve sınırlarınızı zorlayarak konfor alanınızdan çıktığınızı düşünün. Zor geldi değil mi? Ama aslında eğlenmediniz mi? İşte zoru başarmanın verdiği haz bu. İnsanlar tek başına dünyayı dolaşmaya çıkıyor, kendilerine zorlayıcı koşullar yaratıyor, risk alıyor, yabancı insanlarla tanışıyor, ihtiyacı olanlara yardım ediyor. Sadece kendini tanımak, daha iyi anlamak ve hayattan ne istediğini bulmak için.
Başkalarının hayatlarına etki ederek dünyada birçok şeyi değiştirebileceğimizi ve dünyanın merkezinin istediğimiz yer olabileceğini kendimize kanıtlayarak içimizdeki potansiyeli keşfediyoruz. Problem çözme yeteneklerimizi geliştiriyoruz, dünyadaki gelişmelerden haberdar oluyoruz, kişisel farkındalığımızı geliştiriyoruz ve diğer insanlarda olumlu yönde etki bırakıyoruz. Böylece kendi liderlik özelliklerimizi açığa çıkarıyoruz. AIESEC de bunları yapmamız için bize olanaklar sağlayan, dünyadaki birçok ülkeden gençlerin de içinde bulunduğu bir organizasyondur.

AIESEC, 1948’den bu yana Dünya’da var olan, 1963’den beri Ankara’da Çalışmalarını Sürdüren Dünya’nın En Büyük Öğrenci Organizasyonu!

Global Volunteer programı ile 6-8 haftada konfor alanını terk ederek kendini tanımanı sağlayacak aynı zamanda farklı bir ülkeyi/kültürü keşfedebilirsin! Başka bir ülkede uzun süre kalmak, o ülkeyi tanımayı ve küresel sorunlar hakkında farkındalık kazanmanı ve zorlayıcı koşullar altında güçlü ve zayıf yanlarını görmeni sağlayacak. “Hemen Başvur!”

Ama ben daha profesyonel bir şey istiyorum diyorsan da 6-78 aylık Global Talent fırsatından yararlanabilir, iş tecrübeni yurt dışında yaşayabilirsin! “Hemen Başvur!”

Öğretmenlik alanı öğrencisiysen veya bu alandan mezun olduysan Global Teacher programı ile 6-12 haftada yurtdışında hem öğretmen olarak çalışabilir hem de liderlik özelliklerinizi geliştirme fırsatı elde edebilirsiniz! Ayrıca yeni kültürlerarası ortamlarda profesyonel deneyim kazanabilir, kendinizi yeni becerilerle donatabilir ve çalışacağınız okula veya kuruma değer katabilirsiniz. “Hemen Başvur!”

Ve “bu yaz yurt dışına gidemiyorum,” diyorsan yurt dışını evine getirebilir; Türkiye’ye projeye gelen yabancı gençleri 3-6 Hafta arası ücretsiz bir şekilde misafir edebilir; dilini ve kendini geliştirebilirsin! “Hemen Başvur!”

Haydi daha ne duruyorsun; bu yazını daha eğlenceli ve verimli geçirmek için hemen tıkla, istediğin fırsatlara kaydını bırak!

 

Lavarla
Ankara merkezli bir kültür-sanat ve kent oluşumu.

Bir Cevap Yazın

Kızıl Goncalar Meseleler

Kızıl Goncalar dizisinde din felsefesi

Son zamanlarda hayli ses getiren Kızıl Goncalar, 18 Aralık 2023 tarihinde NOW TV ekranlarında gösterime giren, Gold Film tarafından yapılan, Şükrü Necati Şahin’in senaryosunu yazdığı,...