Pusu'laMekanKahve

Sendromsuz Pazartesiler : Getto!

**Aynı yerinde Lounge Coffee & Music House ismiyle devam etmektedir.

Merhaba Güzel İnsanlar 🙂

Ankara’da sayıları her geçen gün artan 3.nesil kahvecilere “lavarla ailesi” olarak hızlarına yetişip siz değerli okuyucularımıza sunabilmek için 7 gün 7 yeni kahveci konseptli bir çalışmaya imza atmış bulunmaktayız. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki içinizden “ne bu reklam kokan hareketler” , “niye sürekli mekan tanıtılıyor yaa arkadaş” diyenler olabilir ama kendi şahsım adına söylemek istiyorum ki bu ciciş yerler şehri kesinlikle güzelleştiren şeylerden birisi. Böyle ciciş, butik mekanlar arttıkça ben mutlu oluyorum ve insanların öğrenmesini istiyorum.

Getto - Boşluk

Hepsi kahveci aynı şey işte diyebilirsiniz ama her birisinde ayrı bir yaşanmışlık, apayrı hikayeler, apayrı bir hüner bulunmakta. Ayrıca sizin arkadaş çevrenizde de Ankara’ya önyargılı bolca insan vardır. Şehir dışından gelen herkesin ağzına pelesenk olduğu gibi eminim ki onlar da Ankara için “abi deniz yok” , “abi gri, kasvetli” , “abi sadece avm var” diyorlardır. İşte ben herkese alın size tonla ciciş yer demek istiyorum ve Ankara dışından gelecek olan yerli ve yabancı misafirleri de düşünmemiz gerektiğine inanıyorum. Onların da öğrenmeye hakkı var. Kaldı kii halkımızın büyük çoğunluğu da hayat zorluklarından, tembellikten ya da zorlu çalışma saatlerinden ne yazık ki oturdukları semtteki gelişmelerden bile pek haberleri olamıyor.

Siz Ankara aşığı çok sevgili okuyucularımızdan, arkadaşlarımızdan, koca yürekli ailemizden istirham ediyorum. Maalesef herkesler sizin kadar merak edip, ilgili olmayabilir – olamayabilir. Ama ben bu ciciş yerleri herkesler bilsin istiyorum. Hep birlikte desteklerinizle güzelleştirelim Ankara’mızı ! Umarım birlikte keyifli bir hafta geçirebiliriz. Teşekkürler .. #lizoğlan

Veee geldik haftanın ilk konuğuna.. İşte geliyor.. Sendromsuz Pazartesiler’in Bahçelievler’deki sessiz sakin duruşu Getto!

Getto - Hikaye

Getto, Kayseri’de dikilen tohumların, Ankara’da çiçek açması gibi bir şey… Kayseri’de liseyi beraber okuyan üç arkadaşın üniversitede  Ankara’ya ve İstanbul’a dağıldıktan sonra Ankara’da yeniden bir araya gelip ama bu sefer üç mühendis arkadaş olarak gençlik hayallerinin peşinden koşmalarını anlatıyor.

Sahiplerinden ilki ve işleri gereği daha çok mekanda durabilen Volkan Bey, Boğaziçi Üniversitesi – Makine Mühendisliği Bölümü mezunu,  diğer iki ortak Mehmet ve Emre Bey ise ODTÜ – Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu. Hepsi halihazırda büyük yerlerde çalışıyor diyorum ve sizin de öğrendikten hemen sonra kendi kendinize sorduğunuz “peki kahveci ne alaka abi?” sorusunu Volkan Bey’e yöneltiyorum. Volkan Bey de bize “Her beyaz yakalının hayali“ diyerek gülümsüyor ve çocukluktan beri hep bir mekan açmak istediğini dile getiriyor. Diğer arkadaşlarının da aynı hayale sahip olduğunu ve  üniversiteden sonra Ankara’da yeniden bir araya geldiklerinde bu hayallerinin peşinden  gidip neler olacağını görmek istediklerini ekliyor. Neden kahveci kısmına gelince de Mehmet Bey’in kahveye olan ilgisinden, merakından dolayı olduğunu söylüyor. Kısacası Getto, üç hayalin bir çatı altında isim bulmuş hali ..

Getto - İsim

Peki isim demişken neden mi Getto? Üç ortak olunca tabi isim olayı birazcık uzamış. Çok değil canım! Yaklaşık bir aycık kadar.. Her mühendisten çılgın fikirler ortaya çıkmış. En sonunda kısa ve kolay olduğu, fonetik olduğu ve kolay şekillenip her yere çekilebilen bir kalıp olduğu için “ Get to “ olmasına karar vermişler.

Getto - Kahve

Neler mi yapabiliyoruz peki? Öncelikli olarak Getto’nun çok mu çok geniş bir kahve yelpazesi var diyebiliriz. Kronotrop’tan Probador’a Penta’dan Origin’e Coffee Department’tan Coffee Break’e kadar piyasadaki büyük kahve firmalarıyla çalışıyorlar. Hatta şanslı gününüzdeyseniz Blue Bottle bile bulabilirsiniz.. Ayrıca benim de çok sevdiğim artı bir tarafı var ki yemeyip yanında yatın.. Sahiplerinin ve arkadaş çevrelerinin yurt dışı bağlantıları çok olup, sık sık yurt dışına gittikleri için bol bol “misafir kahveleri” oluyor. Hiç ummadığınız kahvelere, Ankara’da Getto’da denk gelebilirsiniz. Şaşırmayın yani şimdiden söyleyelim.. Vee özellikle V60’ları oldukça başarılı. Bunun yanında Getto’nun kendisine has özel bir espresso blendi de var.

Getto - Tatlı

Dilerseniz bir de  kahve dışında menüye göz atalım? Öncelikle kahve dışında sıcak olarak çay ve bitki çayları mevcut. Soğuk olarak ise frozen, smoothie ve daha çok espresso bazlı frappeler var. Ama baristaları, oldukça başarılı isteğe bağlı denemeler de yapabiliyor bunu da ekleyelim. Bununla birlikte kan şekeri düşenleri, karnı acıkanları bir görebilir miyim? Getto tatlı – kahve uyumuna çok önem veriyor diyebiliriz. Bu yüzden genellikle kahveyi bastırmayacak, hafif bazlı ve ev yapımı tatlıları müşterilerine vermeyi tercih ediyorlar. Tatlılar içerisinden sade cheesecake en çok tercih edilen diyebiliriz ve bu konuda oldukça iddialılar. Bunun dışında bitter çikolatalı pasta ve portakallı cevizli mozaikimsi de gayet başarılı. “Ama bunların hepsi tatlı yaa” demeyin karnı acıkanları da unutmamışlar. Rezeneli cevizli kete, gül böreği ve isteğe bağlı sandviçler de Getto’da sizleri bekliyor. Ayrıca ileride çocuklar için de bir çocuk menüsü hazırlamayı düşünüyorlar.

Getto - Detay

Gelelim diğer detaylara.. Öncelikle Getto’nun dizayn konusunda diğer kahvecilerden ayrılan bir yönü var. Sahipleri, mekanı mimar bir arkadaşlarıyla birlikte ortak dizayn etmişler. Tuğla duvarına, sarı-gri renk uyumuna ve özellikle sevilesi masif masalarına ayrı bir tırnak açmak lazım galiba. Ama o güzel tuğla duvar biraz daha dolmalı sanki. Bununla birlikte oldukça modern bir tuvaleti ve 08:30 – 23:00 arası, geniş bir çalışma saatleri var. Unutmadan! Bunların dışında bisikletle gelenlere indirim yapılan bir mekan. İlerleyen zamanlarda ise değişik sosyal etkinlikler, atölyeler ve workshoplar yapmayı planlıyorlar.

Getto - Tek Yol

Sendromsuz Pazartesiler’den aktaracaklarımız şimdilik bu kadar.. Eğer kii daha önce hiç Getto’ya gelmediyseniz bir an önce uğrayıp, geniş kahve yelpazesinin tadını çıkararak, huzur dolu sakinliğinde dersinizi çalışıp, işlerinizi tamamlayabilirsiniz ya da kitap veya maillerinizi okuyabilirsiniz. Kim bilir belki de Bahçeli’de arkadaşlarınızla sakin, kahve kokulu bir şeyler yapmak istersiniz. Söylemesi bizden denemesi sizden güzel insanlar ama pişman olmazsınız bunu söyleyebiliriz ..

Kahvelerde, yazılarda ve yarın “Sallanılası Salılar’da” buluşmak dileğiyle.. Esen kalın !

Getto - Logo

İletişim Bilgileri :
Adres: Yukarı Bahçelievler Mah. 60. Sokak No:11 Çankaya/ANKARA
Telefon: (0312) 212 67 38
Facebook
Instagram

<Reklam değildir>

Bir Cevap Yazın



Pusu'la

Tunus Caddesi’nde Kahve Kokuları

Şehirdeki kahveci artışından aşırı şekilde memnun olduğumu belirterek merhaba demek istiyorum. Özellikle şehrin işlek noktalarından biri Tunus Caddesi’ni kahve kokusunun sarmasından daha bir memnunum. Keyifli anların...

Pusu'la

Veda Busesi: Mavi Kapı!

Ahh! Bitti bile hafta yaa.. Belki benden değil ama hadi yine iyisiniz kahveden kurtuluyorsunuz bir süre.. Var mı aramızda Cumartesi’den kalanlar veya güzel bir Pazar...