Menu Kapat
Kapat
Ara
Close this search box.

Mahallemin Sineması Büyülü Fener

Okuma Modu

Milli Kütüphane metrosundan çıkıp Bahçelievler’de Aşkabat Caddesi boyunca yürürken, ağaca asılı bir tabela dikkatleri çeker. “Mahallemin Sineması” yazan ok yönüne başları çevirince Bahçelievler Büyülü Fener sinemasıyla karşılaşırsınız. Sokak arasında şirin bir konumu vardır. Dışarıdan “bir sinema işte” dense de biletleri alıp salona geçerken aslında farklılık göze çarpacaktır. Çünkü Bahçelievler Büyülü Fener sinemasının salonları hepimizin yakından tanıdığı sanatçıların adlarını taşımaktadır.

Denk ajansının kurucusu ve sahibi olduğu İrfan Demirkol’un, Kızılırmak Sineması ve Kavaklıdere Sineması’nın ardından 1996 yılında Büyülü Fener’i inşa etmesiyle başlıyor serüven. Salon isimleriyse, halka açık düzenlenen bir yarışma sonrası verilmiştir. Salon isimlerinin yanı sıra sinemanın ismi de halk oylamasıyla verilmiştir. Bu yüzden mahallenin sineması olmaya layıktır.

Bahçelievler Büyülü Fener sinemasında, Türkan Şoray, Şener Şen, Tarık Akan, Yavuz Turgul, Atıf Yılmaz ve Atilla Dorsay’ın isimlerinin verildiği 6 salon bulunmaktadır.

Giriş katta kafe ve Tarık Akan salonu bizleri karşılamaktadır. Yeşilçam sinemamızın uzun boylu ve karizmatik jönünü, masalardan birinde otururken hayal edip film saatini beklerken bir kahve yudumlamak keyiflidir.

Alt katta Şener Şen ve Yavuz Turgul salonları bulunmaktadır.

Üst katta ise isimleri verilen diğer sanatçılarımızın salonları yer almaktadır. Salon kapılarının önünde çekilmiş sanatçıların fotoğraflarına rastlamaktayız. Setlerin tozunu yutup, filmleriyle bize yıllar yılı unutulmaz bir tat bıraktıkları için adlarının Büyülü Fener’de yaşayacak olması ne mutlu! Halk oyuyla karar verilmesi yüzlerindeki mutluluktan okunmaktadır.

Eh, yolunuz Bahçelievler’e düşerse Aşkabat Caddesi’ne uğrayıp eski günleri yad etmekte fayda var.

Adres: Yukarı Bahçelievler, Aşkabat Cad. (7. Cad.) 66.Sk (18.Sk), 06490 Çankaya
Telefon: (0312) 212 9296

Facebook / Twitter / Instagram


Büyülü Fener, bağımsız sinema salonları ve Türkiye film endüstrisindeki tekelleşme için “Bağımsız Sinemalar için Birleşin: Gişeleri Kapatıyoruz” yazısına göz atabilirsiniz.

Paylaş:

İlginizi Çekebilir